Boy Scouts of America sai oman tv-ohjelman

Elina Kivilä 4.3.2013 16.06 Ilmiöt ja tapahtumat 3 kommenttia

Are You Tougher Than a Boy Scout

Yhdysvaltain partiopoikaliitto saa huomattavaa näkyvyyttä uudessa tosi-tv-sarjassa.

Tänään alkavassa kuusiosaisessa Are You Tougher Than a Boy Scout? -ohjelmasarjassa aikuiset kisaajat yrittävät päihittää partiolaiset erilaisissa seikkailuhenkisissä tehtävissä. Ohjelma on Boy Scouts of American ja National Geographic Channel -televisiokanavan yhteistyön tulos.

Kilpailijoiksi haettiin miehiä, jotka katuvat sitä, etteivät he aloittaneet tai jatkaneet partioharrastusta. ”Partiolaisten parhaimmistoa” edustava tiimi kohtaa Sequoian kansallispuistossa esimerkiksi kiinteistönvälittäjän, joka erotettiin partiosta seitsemänvuotiaana, sekä tietoliikenneasiantuntijan, joka haluaa todistaa partiolaisveljilleen, että hänestäkin olisi voinut tulla Eagle Scout.

”Partiopojat ovat vahvoja, neuvokkaita ja itsevarmoja. Rehellisiä, avuliaita ja rohkeita. He ovat kovia. Pystyisitkö sinä upottamaan kätesi käärmeiden sekaan, keinahtelemaan köyttä pitkin kuohuvan kosken yli, ylittämään järven kanootilla ilman melaa tai pelastamaan loukkaantuneen patikoijan?”, Boy Scouts of America kuvailee tiedotteessaan.

Matkan varrella kilpailijat oppivat uutta ja testaavat fyysisen ja psyykkisen kestävyyden rajojaan. Lopulta miehet saavat vastauksen kysymykseen: “Oletko sisukkaampi kuin partiopoika?”

Kyseessä on mahdollisesti maailman ensimmäinen partioon keskittyvä tosi-tv-ohjelma. Boy Scouts of American markkinointijohtaja Stephen Medlicott sanoo Scouting-lehdelle antamassaan haastattelussa, että tv-ohjelma on yksi tapa päivittää järjestön mainetta.

National Geographic Channel on maksullinen televisiokanava. Vielä ei ole tiedossa, tullaanko ohjelmaa näyttämään myös Suomessa.

Teksti: Elina Kivilä, kuva: Boy Scouts of America.

 

Aiheesta muualla:

Ohjelma National Geographic Channelin sivuilla

Toughscout.com

Scouting-lehti ohjelman kulissien takana

Boy Scouts of American tiedote

Vastaa käyttäjälle Timo Muttonen Peruuta vastaus