Boy Scouts of America sallii homot jäsenikseen, muttei johtajiksi

Elina Kivilä 24.5.2013 20.01 Ilmiöt ja tapahtumat 1 kommentti

Yhdysvaltain partiopoikajärjestö Boy Scouts of America (BSA) äänesti viime yönä Suomen aikaa siitä, salliiko se jatkossa myös homoseksuaalit jäsenikseen. Äänestyksen tuloksena homot voivat harrastaa partiota BSA:n joukoissa, kunhan eivät toimi johtajatehtävissä.

Boy Scouts of American kansallinen neuvosto kokoontui eilen äänestämään homojen jäsenyyteen liittyvistä säännöistä. Noin 1 400 jäsenen neuvostosta yli 60 prosenttia äänesti muutoksen puolesta.

Homot sallitaan BSA:n jäseniksi ensi vuodesta lähtien. He eivät kuitenkaan saa toimia aikuisten johtajatehtävissä. Järjestöstä seksuaalisuutensa vuoksi erotettu partiojohtaja Mark Noel huomauttaa lehdistötilaisuudessa, että homot nuoret kohtaavat jälleen jäsenyysongelman, kun he kasvavat johtajaikäisiksi.

– Jokaiselle homolle partionuorelle tulee tämän jäsenpolitiikan mukana eräpäivä, eli järjestö on edelleen syrjivä. Päätös on kaksinaismoraalinen. BSA:n politiikan mukaan on vain yksi oikea tapa kasvaa aikuiseksi – kasvaa heteroksi, Noel selittää Associated Pressin videolla.

Muutosta vastustavien mukaan seksuaalisuus ja politiikka täytyy pitää erossa Boy Scouts of Americasta. He vetoavat BSA:n partiovalaan, jonka mukaan partiolaisen tulee pitää itsensä fyysisesti vahvana, henkisesti valppaana ja moraalisesti kunnossa. Vastustajien mukaan homous on moraalisesti väärin.

– Päätöksellään BSA opettaa nuorille, että kun arvoista tulee epäsuosittuja, ne voidaan yksinkertaisesti muuttaa. Päätös merkitsee painostukselle alistumista ja sitä, että mielipidemittaukset ovat tärkeämpiä kuin moraaliset periaatteet, kirjoitetaan muutosta vastustavan OnMyHonor-kannatusryhmän sivuilla.

Yhdysvaltain partiopoikajärjestöä on hiillostettu muuttamaan jäsenyyspolitiikkaansa jo vuosien ajan. Viime kuukausina painostus on kasvanut entisestään kun erilaiset järjestöt ja lukuisat julkisuudenhenkilöt ovat kiinnittäneet huomiota BSA:n sääntöihin.

Suomen Partiolaisten mukaan partiotoiminta on Suomessa avointa kaikille muun muassa sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun, toimintakykyyn tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Teksti: Elina Kivilä, kuva: GLAAD.

 

Aiheesta muualla:
Boy Scouts of American tiedote
Homojen oikeuksia puolustavan järjestön kampanja
Homojen jäsenyyden puolesta: Scouts for Equality
Homojen jäsenyyttä vastaan: OnMyHonor

Aiemmin Partiojohtajassa:
Madonna pukeutui partioasuun ja puolusti homoja (18.3.2013)
Pääkirjoitus: Onko homoille tilaa partiossa? (12.2.2013)

    partiojohtaja 78

    Mielestäni Suomen Partiolaisten monimuotoisuuslinjaus on onnistenuusti muotoiltu, ottaen huomioon monet, ellei kaikki vähemmistöt:-). Muuten: sellaisen huomion olen mediassa tehnyt, että Usan partiokäytännöt usein sekoitetaan koko partioliikkeeseen, mikä on hieman väärää uutisointia.

Kommentoi