Asusta arkiasusi partiovivahteilla

Elina Kivilä 6.5.2015 16.39 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Partiojohtaja kokosi vinkkejä siitä, kuinka arkipukeutumiseen ja persoonalliseen tyyliin voi saada inspiraatiota partiosta.

Kerroimme toisessa jutussamme siitä, että partiolaisista otetaan aika ajoin vaikutteita huippu- ja katumuotiin. Näiden vinkkien avulla sinäkin voit ujuttaa tärkeän harrastuksesi enemmän tai vähemmän vaivihkaisesti myös arkipukeutumiseesi!

  1. Jos kiertelet kirpputoreilla tai muissa käytettyjen tavaroiden liikkeissä, pidä silmäsi auki vanhojen partioasujen varalta. Esimerkiksi 1950-luvun partiomekko on aitoa vintagea, josta saa asustamalla suloisen arkiasun. Mekko näyttää hyvältä ihan sellaisenaan tai asusteiden kanssa yhdisteltynä.
  2. Roikkuuko kaapissasi edelleen vanhan mallinen partiopaita? Ota se taas käyttöön! Hulluttele yhdistämällä partiopaita samaan asuun vaikkapa korkeavyötäröisen nahkahameen, kuviollisten shortsien tai räväköiden leggingsien kanssa. Inspiraatiokuvia on esimerkiksi täällä, täällä ja täällä.
  3. Kaulahuivin sitomiseen on olemassa lukemattomia eri tapoja. Sophia Tiilan kirjoittamassa Huivi asusteena – 50 tapaa solmia huivi -kirjassa näytetään, kuinka huivin voi sitoa partiolainen-nimisellä tyylillä.
  4. Ripusta korviisi tai kaulaasi koru, jossa on heraldinen lilja. Muoti- ja vaatealan ketjuliikkeiden valikoimissa on aina välillä (partiolaisen mielestä) huvittavan paljon tuotteita, joissa on “partioliljoja”.
  5. Ompele hienoimmat vanhat hihamerkkisi, pinssit sun muut partiotapahtumahärpäkkeet tavalliseen paitaan tai takkiin. Kangasmerkit ovat viime vuosina olleet näyttävästi esillä muotinäytöksiä myöten. Merkkejä voi ommella jopa hillittyyn jakkuun.
  6. Partiolaisten repuksi tituleerattua Fjällrävenin Kånkenia ei sovi unohtaa! Esimerkiksi tämän bloggarin partiomaisen asun kruunaa huulipunan kanssa kilpaa loistava punainen kettureppu.
  7. Hyödynnä partioasun osia yksittäin. Esimerkiksi partiovyö tai partiopäähine voivat olla hauskoja yksityiskohtia muuten arkisissa asukokonaisuuksissa.

Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei tyylissä mene huomaamattaan liian pitkälle. Asu voi alkaa muistuttaa partioaiheisia naamiaisasuja, jotka eivät ole kovinkaan scout chic vaan ennemminkin sexy cookie girl tai liioitellun hönö nörtti.

Tuleeko sinulle mieleen lisää vinkkejä? Kommentoi alle!

Teksti: Elina Kivilä, kuvaajat listattu alla. Kuvat julkaistu niiden omistajien luvalla.

1) Rebecca / The Clothes Horse
2) Jenny Wildman / Just so we’re clear
3) Liia Vilkkumaa / Preferita
4) Elina Kivilä

 

Lisää aiheesta:

Partiolaiset huippumuodin inspiraationa (Partiojohtaja 6.5.2014)

Suositun partiotuotteen keksiminen on yllättävän vaikeaa (Partiojohtaja 7.4.2014)

Kommentoi