Hallitusblogi: Satsaus jamboreematkaan kannattaa

Partiojohtaja 17.12.2013 9.11 Mielipiteet 0 kommenttia

"Vaikka hinnat saattavat ensi näkemältä tuntua korkeilta, sisältävät ne monipuolisen elämyksen maassa, joka sijaitsee kaukana Suomesta."

Kahdeskymmeneskolmas maailmanjamboree järjestetään kesällä 2015 Yamaguchissa Japanissa. Jamboree on yksi parhaista mahdollisuuksista kokea, millaista partion kansainvälisyys oikeasti on. Parhaan näkökulman tähän saa nimenomaan leiriläisenä. Vaikka olen ollut viidellä jamboreella, en ole koskaan ollut siellä leiriläisenä. Tämän takia minulta on voinut jäädä jotain erityislaatuista kokematta. Ehkä se on syy siihen, että olen halunnut lähteä mukaan niin monelle leirille ensimmäisen jamboreekokemukseni jälkeen.

Suomen joukkueen johto on tehnyt töitä jo runsaan puolen vuoden ajan taatakseen onnistuneen matka- ja leirielämyksen kaikille jamboreelle lähtijöille joukkueenjohtaja Mikko Roinisen johdolla. Koko johtoryhmä on sitoutunut ja innostunut pesteistään. Matkalle odotetaan mukaan noin 400 suomalaista partiolaista. Olethan sinäkin mukana?

Suomen Partiolaisten hallitus päätti jamboreematkan hinnoista kokouksessaan 28.11. Vaikka hinnat saattavat ensi näkemältä tuntua korkeilta, sisältävät ne monipuolisen elämyksen maassa, joka sijaitsee kaukana Suomesta. Matkalla pääsee tutustumaan Japanin keskeisimpiin nähtävyyksiin, viettämään muutaman päivän japanilaisessa perheessä sekä tietysti kokemaan loistavan leirielämyksen. Lisäksi matkalta saa suuren määrän elinikäisiä ystäviä ympäri maailmaa. On myös hyvä huomioida, että suomalaiset maksavat korkean elintason vuoksi kalleinta osallistumismaksua, jolla kompensoidaan köyhempien maiden partiolaisten osallistumismaksuja.

Ilmoittautuminen aukeaa heti vuoden 2014 alussa ja päättyy maaliskuun lopussa. Nyt viimeistään on aika ryhtyä vaikka koko lippukunnan kanssa keräämään rahaa, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan jamboreematkalle. Seuraavan kerran mahdollisuus tarjoutuu vasta vuonna 2019, kun Yhdysvalloissa järjestetään Meksikon, Yhdysvaltojen ja Kanadan yhteisesti järjestämä 24. maailmanjamboree.

Teksti: Jukka Tulivuori, kuva: Mikko Roinisen matka-albumi
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n kansainvälinen asiamies WOSM

PS. Voit seurata jamboreeta monessa foorumissa, tässä alla niistä muutamia:

http://jamboree.fi/

https://www.facebook.com/JapaninJamboree2015

https://twitter.com/SPJamboree

Partiojohtaja-lehden aikaisempi juttu jamboreesta

Kommentoi